Eilen piti olla jotain juhlantynkää mutta eipä paljoa näkynyt, Tänään sittenn olikin tapahtumia.

Lähdin aamulla kävelemään kohti rantaa. Taka-ajatuksena oli että jotain voi tulla joten laitoin varmuuden vuoksi reppuun mustat farkut ja valkoisen paidan. Rantaan mennessä alkoi näyttämään oudolta. Kävelin sellaiselle olisiko haliinto- tai virastoalue. Yht'äkkiä huomasinkin olevani ihan "tyhjässä" Ei ketään muita ainoastaan minä ja paljon poliiseja.

Tuollaiselta näytti ruuhkaisen miljoonakaupungin keskustassa.

Vastaani tuli sellaisia mopopollareita jotka siis ajelevat kaksin Hondan enduropyörää. Heillä oli puku jonka päällä luotiliivit ja muut asianmukaiset suojat. Kuskilla rynnäkköhaulikko (remington870?) ja apukuskilla sitten ihan tavis Kalashnikov. Molemmilla tietty Glok kaverina. Kävelin vahingossa heidän keskelleen. Eipä hätää tervehdin kavereita ja totesin, että väärä suunta. Kaverit hieman hymyillen nyökyttelivät joten enpä kinannut vaan tein u-käännöksen ja poistuin.

Jatkoin muutaman korttelin ja jäin katsomaan tilannetta. Jostain kurvasi iso musta auto josta meinasin ottaa kuvan. Lähellä ollut ihan tavis poliisi huusi espanjaksi jotain "mitä se tekee" tai jotain sinnepäin. Pelästyin todella pahasti. Aivan takanani seissyt siviilipukuinen poliisi vastasi, ettei mitään. Ajattelin, ettei niistä niin häävejä kuvia olisi tullutkaan.

Jatkoin matkaa rantabulevardille. Siellähän  oli kovasti rakentamista käynnissä. Lavoja, katsomoita ja ruokajuttuja. Ilmeisesti paraatia varten.

Tuollainen herra seisoskeli rantapuistossa. George Washington jonka toimia yhteisen amerikan edistämisessä muistelevat kiitollisina.

 

Ranta rakenteilla

Jatkoin matkaa ekan kerran vanhaan keskustaan. Sieltä löytyikin mielenkiintoinen alue kävelykatuineen. Alue oli melkoinen turistirysä. Paljon amerikkalaisia turisteja ja erittäin korkeat hinnat.

Nyt se paraatihässäkkä alkoi täälläkin. Mustat autot ilmestyivät taas jostakin. Vilkkuja ja erilaisia sireeneitä todella paljon. Tähtien sota livenä. Sitten porukoita kokoontuin sellaisen kivihässäkän eteen ja bändi alkoi soittamaan.

Pressa, varapressa, PV:n komentaja ja joku bööna.

Jonkin aikaa patsastelivat eikä kukaan pistänyt burritoja pöytään, niin lähtivät sitten tass leuhkasti koko autokolonnalla palan hakuun tai minne lie.

Autot heillä melkoisia

Soittajat kyllä soppansa ansaitsivat vaika bassorumpu oli jäänyt kassulle. Onneksi tykistö tuli hätin ja hoiti ne bassot:

Bassottelu oli kyllä treenattu orkesterin kanssa kun meni niin hyvin.

Takaisin ajattelin tulla metrolla. Eihän siitä mitään tullut kun kaikki perustyökalutkin on siellä kielletty. Melkoista niuhotusta

 

Tuo vanha kaupunki olikin sitten sellainen paikka joka on jotain ihan muuta kuin tämä "oikea" Santo Domingo. Paikka itsessään on upea hehkuen paikan loistokasta historiaa. Hommat siis laitettu Kritoffer Kolumbuksen toimesta pytyyn ja pikkuveli Mikälie Kolumbus jatkoi sitten hommai täällä kun isoveli lähti takaisin matkatöihin. Palvelut, ravintolat ja koko juttu on enemmänkin jotain Miamin Hielah-tyyliä.

Tänään oli kielellisesti suuri päivä. Toimin ihmisten kanssa epsanjalla. Esimerkiksi kadulla myytävä kylmä vesipullo maksaa englanniksi 50 pesoa. Jos menet espanjaksi ja on ilmoja pidellyt ja muutenkin kuulumiset kuunnellaan, niin se maksaa 15 pesoa. Eli about 1,25€ tai 0,35€
Toinen juttu oli "public car, coche público" Asia josta netissä varoitettiin englantia erittäin hyvin puhuvien toimesta. Tulin sellaisella puhumatta englantia ja pääsin juuri sinne minne halusin. Kävelylenkin viimeiset 5 kilsaa maksoivat tuollaisella taksilla 50 pesoa, ei paha hinta taksista. Sehän on siis kansantaksi joka ajaa tiettyjä reittejä ja ottaa matkalta asiakkaita kyytiin. Erittäin nopea ja hyvä tapa liikkua kun niihin perehtyy. Tuossa Fittipaldin kanssa ajellessa hän on opettanut ne taksien käsimerkit joista selviää mihin ovat menossa. Näyttävät ulkona olevalla kädellä seuraavat liittymät ja poistumiset isolta tieltä. En tietenkään vielä osaa kayttää niitä kuin ihan perusjutuissa js tässä lähellä mutta onhan aikaa oppia.

Se hyvä puoli tuolla turistipyörityksessä käynnistä oli, että sain hommattua kartat.

Heillähän on nyt Kuubassa käynnissä se energiavallankumous hallituksen toimesta. Mitähän appiukko joka llienee melkoinen vallankumouksen sankari olisi mieltä seuraavasta ajatuksesta.  Meillä on töissä nuori insinööri nimeltään P. Castro (Ihan totta!) Jos saisin hänet tiimiini ja menisimmekin kimpassa Havannaan visiitille. Appiukon tapaamisessa ottaisin esille asian, että voisin konsultoida heitä herra Castron kanssa tässä käynnissäolevassa vallankumouksessa. Tulisikohan meistä parhaat ystävät vai vihamiehet.

Nyt hyvän päivän ja parin Cuba Libren jälkeen tilanne näyttää kokonaisuutena taas hyvältä.