Tänään pääsin sitten ihan oikeisiin töihin. Heti aamusta lähdin meidän Manuelin kanssa asiakaskeikalle. Hänellähän on Kuubalainen lapsuus ja koulutus. Kyseessä oli sellainen alihankintahomman valvontakäynti. Eli siis ihan oikeita insinööritöitä. En oikein edes muistanut miten se tehdään mutta sehän oli se vanha juttu. Mennään toimittajan luokse, katsotaan tärkeänä papereita, mumistaan omalle kaverille jotain ja lausutaan toimittajan edustajalle ääneen jotain. Siitähän syntyi varsin nopeaa keskustelua ja kovaan ääneen! En  taaskaan ymmärtänyt hölläyksen pölaysta joten otin sen piirrustusnipun ja tutkiskelin niitä tärkeänä. Lopulta mentiin sen pomon huoneeseen juttlemaan ja saatiin sovittua asiat ja seuraava visiitti. Viellä kerran rakenteen tarkastus ja kotimatkalle. Matkalla tuli puhelimitse laivakeikka jonne en pääse mukaan kun puuttuu se hemmetin paikallinen turvallisuuskortti!

Tuohon hommaan meni valmisteluineen ja matkoineen ehkä 4 tuntia. Tuona aikana varmaankin kaksinkertaistin Kuubatietouteni. Oli melkoisen kivaa kuin konttorilla jatkoimme juttua ja M näytti minulle Havannasta kansainvälisen koulun, kannattavimman asunnon paika siitä koulun läheltä ja fiksuimman toimiston paikan.

Itapäivällä oli 14-hengen espanjankielinen palaveri jossa käsiteltiin toiminnan tehostamista. Meni hyvn ja käytin yhden puheenvuoron  (englanniksi) kun rupesi tulemaan tuttua asiaa.

Auton puuttumiseen taisi tänään löytyä ratkaisu. Tuskin edes saan tänne autoa vaan se tulee vasta Havannaan. Parempi näin koska kuskin kanssa matkat sujuu paremmin. Havannassa / Kuubassa en kuulemma pärjää ilman autoa. Kielitaitokin siinä on kehittynyt kun tiedän jo tasan tarkkaan mitä näiden hispaanojen suusta tulee kun tiellä näkyy "Bueno Chica!"