Aamutoimet ajallaan ja sitten töihin. Aamu alkoi kahvilla ja kuulumisilla. Toimari tuli juttelemaan ja siinä menikin tovi. Hän  kertoi, että siihen Kuuban hommaan on jo tehty melkoisesti valmisteluja. Ennekuin voimme rekisteröidä haarakonttorin sinne se täytyy hyväksyttää seitsemällä viranomaisella!  Hommaan on palkattu juristi joka tekee tätä hommaa. Siellä on myös henkilö tekemässä tätä valmistelutyötä. Ainakaan juristi ei kuulemma puhu muuta kuin espanjaa. Henkilön näen sitten joskus parin viikon päästä. Toimari kysyi minun opinnoista nyt ja täällä, niin sanoin, että teen yrityksen sisäistä tulokoulutusta.Kerroin myös, että olen kieltäytynyt siitä enkun koulutuksesta joka heillä on standardi uusille tulijoille. Kas kun ei vielä Suomen avainsanojen kurssille.  Verenpaineet nousivat kun hän kuuli, ettei minulla ole espanjan opettajaa hankittuna. Onneton henkilöstöjohtaja sattui kävelemään ohi ja sitten alkoikin ohjeistus. Maanantaina palaveerataan aiheesta olenko saanut palkattua ideoimani rauhallisen ja vaikkapa eläkkeellä olevan opettajan vai palkkaako firma open. Ehdotin aikatauluksi 2h päivässä ja 6h lauantaisin. TJ oli sitä mieltä, että vähintään tuon verran.

Tänään oli muutenkin erikoinen päivä. Tuon palaverin jälkeen otinkin itseäni niskasta kiinni tuon kieliasian kanssa. Lähetin elämäni ensimmäisen espanjankielisen meilin ja kohta perään toisenkin. Olipa juhlava olo!

Koskus ennen neljää yksi tytöistä tuli sanomaan, että ylhäällä on palaveri jossa käsitellään taloutta ja kaikkien olisi hyvä olla paikalla. Siis yli tunnin palaveri jossa veivattiin yli 30 hengen voimalla viimevuoden tuloksen epäkohtia. Elämäni eka palaveri espanjaksi ja täytyy myöntää, että välillä en tiennyt missä mennään ja mistä puhutaan. Onneksi osa seinälle heitetystä kamasta ja varsinkin ne epäkohdat olivat englanniksi.

 

Emerson Fittipaldi joka on toiminut ansiokkaasti kuskinani ilmoitti, että saan ensiviikolla oman auton. Jos saisin valita, niin paljon mielummin kuskin kyydissä.

Nyt pitäisi sitten lähteä ulos. Täällä on tänään illalla vuoden ison karnevaali, eli itsenäisyyspäivä huomenna. Saas nähdä uskaltaako tuonne jäädä ulos kun ei ihan näytä paikalliselta.