Paraati
Olen nyt ihan sekaisin koko jutusta. Eilen sen piti olla. Illalla oli ihmisiä osin paraativaatteissa. Menin ihan tuonne rantaan asiti 50 pesetan taksilla mutta ei siellä mitään ollut. Ilta oli niin hieno, että lävelin takasin. Poikkesi sellaiselle pienelle sivukadulle josta kuului musiikkia. Siellä oli 1-kerroksisia vanhempia taloja ja mieletön fiilis. Musiikki tulvi yhteisön kokoontumispaikasta ja siellä tanssi mummosta muksuun kaikki! Miljöö näytti todella kiinnostavalta mutta en mennyt peremmälle kun ei mitään tietoa tuvallisuudesta. Tulin takaisin isolle tielle. Tultuani yläkaupungin puolelle poikkesin yhteen mikä lienee baila latino-mestaan. Ihan kiva tapa laittaa 0,4€ kiinni ottamalla vesipullo, nojailla baaritiskiin ja katsella kun tädit tanssahtelevat. Siitä sitten kävelin suihkuun ja nukkumaan.

Aamu alkoi Fittipaldin kyydissä uskomatonta vauhtia kohti toimistoa. Kuvitelkaapa tilannetta jossa mennään nopeaa tietä niin, että jokaisella 4:llä kaistalla menee autoja kovaa kohti pohjoista. Emerson haluaakin viereiselle pikkutielle. Hän huomaa, että tien varren betonipossukilvessä on auton mentävä aukko josta pääsee viereiselle tielle. Hän huomaa sen siitä kun siihen on jo ryhmittynyt auto villkku päällä odottamaan koloa johon mahtuisi. Emerson huomaa tämän ja kiilaa tuon pysähtyneen auton ja torvi soiden saa aikaan muulle liikenteelle paniikkijarrutusta jolloin syntyy ihan autonmentävä kolo. Siis parin nykäyksen jälkeen matkamme jatkuu nyt tällä pienemmällä tiellä.Onneksi en saanut tänään autoa.

Konttorilla aamukahvin jälkeen oli kuulumisten vaihto ja tilanne oli sellainen, että useat ihmiset tulivat vaihtamaan kuulumisia harmi kyllä Englanniksi. Jossain vaiheessa kuulin jossain rupateltavan jostain huoltokeikasta englanniksi mielenkiintoisella murteella. Asia unohtui pian. Jossainvaiheessa kävelin sitten huoltohalliin tutkimaan asioita ja vastaani käveli outo mies. Esittäydion tietty englanniksi ja kaveri ojensi kätensä ja sanoi "Jussi terve". Siis täh! Kaveri ollut firmassa jo 5 vuotta. Toimii kentällä projektien pomona. Mukava mies ja oli toisaalta kiva jutella suomeksi. Kertoi olevansa konttorilla ensimmäistä kertaa tänä vuonna.

Isompi juttu oli se kun luokseni tuli Kuuban asioissa toimiva kaveri. Oli huolestuneen näköinen ja kysyi espanjaa vai englantia. Pistin merkille kaverin ilmeen ja osaanottavana sanoin espanjaa. Sitähän rupesi sitten tulemaan...... Pitkästä tarinasta jäi käteen, että passi, visä, maahanmuutto, ei, ei, ei
Vaihdettiin kieli ja selvisi, että Kuuban henkilömme ei pääse maahan DR:n kiristyneen maahantulopolitiikan takia. Siispä lähdemme sinne porukalla 15.03.2009. Olen jo jossain varmaan aikaisemmin maininnut, että siellä on osattava espanjaa. Siis harjoitellaan..........

Nyt taas lukenut sen verran, että pakko tulla höpisemään tänne jotta saa ajatukset nollattua. Ei löytynyt opettajaa ja nyt tehdään sitten diili firman enkunopen siirämisestä tähän minun epsanjan konvertoimiseen Espanjaksi.

Tuo lento 15pv tapahtuu Tupolev merkkisellä matkustajasuihkarilla. Niin se mailma muuttuu kun tuo vehje taisi olla neuvostoliiton aikaan  vielä ihan ehta pommikone. Onhan tässä pari viikkoa aikaa tuohon kielihommaan.