Rakas päiväkirja viikko taas painettu


 

Koko viikko konttorilla ilman mitään isoja kiksejä. Peruin ensiviikon Kuubailut kun en olisi ehtinyt valmistella juttuja tarpeeksi. Siirsin matkan alkamaan 10.5.2009 niin ehtii puuhata ennen matkaa. Kiva käydä asiakkaat ja tapaamisten aiheet läpi ennenkuin menee sinne. Se penteleen residence card ei ole vielä myönnetty joten pitää anoa taas viisumia.

 

Aika jännää lähteä sinne yksin. Onneksi olen käynyt näyttämässä naamaani siellä etukäteen joten ei tule sen puolesta ylläreitä. Onneksi on se assari Yaima sileelä olemassa ja tukena ja turvana palavereissa. Siellähän onneksi pomot ja muut tärkeät hemmot puhuvat jonkinmoista englantia joten eiköhän siellä spängliksellä pärjää.

 

Rupesi pikkuisen harmittamaan nämä nettijutut. Kaapelimiesten ”ilmaismodeemi” ei oikein pelittänyt läppärini kanssa. Eilen oli 2-tunnin sessio jonka aikana noin 15min yhteys oli päälllä. Kävin tänään kaupassa ja ostin langattoman reitittimen. Kassalla oli  tuttu tyttö ja hän oikein hymyillen valmistatui tenttaamaan ostoksiani. Otti reitittimen käteensä ja avasi suunsa. Se jäikin auki kun ei oikein reititin ja sen ominaisuudet kääntyneet espanjaksi. Oli kerankin minun vuoro hyvyillä. Tyttö pyysi visaa ilman yhtään kysymystä :-)

 

1241349283_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Ei se netti toimi paikallisillakaan. Kuvassa pankin palvelupiste tavaratalossa. Ihmiset jonottavat maksamaan laskujaan. Jonon pää on tuon kulman takana n. 10 metrin päässä. Siitä on aikaa kun meilllä jonotettiin pankkiin maksamaan laskuja.

 

Toinen nörttijuttu oli se, kun sain oman läppärini avulla auki firman intran. Sitä kautta pääsen kaikkiin dokumentteihin ja sähköposteihini myöskin Kuubassa ollessani. Syyt täällä Dominicassa olemiseen vähenivät siis kerralla ja paljon.

 

Tänään yhdistelin hommia. Oli siis lattian ja pyykinpesu. Pesukone päälle ja moppi heilumaan. Mopatessa ajattelin, että ensin mopataan vasemmalle=preesens ja sitten oikealle jolloin vasen puoli onkin imperfekti. Siinä mopatessa tuli sitten kerrattua verbejä. Eteenpäin ei oikein arvannut katsella kun tuon futuurin kanssa olen ihan pihalla.

1241349241_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Kas näin: Itse olen infinitiivi. Vasemmalla preesens ja oikealla imperfekti. Molemmat työn alla ja reippain ottein käsiksi niihin. Takana on pluskvamperfekti jota voi vilkaista äkkiä ja vain toisella silmällä. Edessä pelin kielletty alue futuuri jota ei edes vilkaista.

 

Täällä kauniit puut jalkakäytävillä tuottaa ongelmia. Kun ne kasvavat, niin juuret puskevat jalkakäytävät muhkuraisiksi. Siis puu poikki ja taimi tilalle. Kannon poisto on melkoinen homma:

 

1241349349_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Tuo puu tukki koko jalkakäytävän. Kuvassa näkyy Haitilaisväriä. Kuvitelkaa tuollainen naama aamun pimeydessä katsomassa ikkunantakana metrin päässä kun kalsareissasi lataat kahvinkeitintä. Ukon huomaa kun se räpäyttää silmiään. Heräämiseen ei takuulla tarvitse edes kahvia.

 


Maanantai on sitten kansallinen vapaapäivä.