Lääkärintarkastus oli heti lauantaiaamuna. Billi tuli hakemaan ja vei klinikalle. Tuli pikku ongelma kun kielitaitoni ei riittänyt noin 30 kysymykseen vastaamiseen. Vastasin niihin joihin osasin ja pyysin lopuista käännöstä englanniksi. Ei onnistunut sihteeriltä mutta kuulemma lääkäriltä.

Olipa yllätys kun ei onnistunutkaan. Lääkäri aloitti homman mutta kun huomasi, ettei onnistu, niin hän hieman hätääntyi. Antoi paperin minulle ja otti toisen potilaan!
No kohta jatkoimme hommaa verikoeilla joiden aikana voi jutella niitä näitä. Vaihdoimme kielen englanniksi ja hän tavallaan suli ja lopetti jännittämisen. Loppupelissä siinä kysmys-sarjassa oli kaksi tai kolme kysymystä joita en ymmärtänyt mutta vastasin sitten niin epäselvästi ettei hänkään voinut ymmärtää vastausta.

Keuhkoröntgen
Kiitos kotiolojen tunnen tätä asiaa jonkinverran. Billi heitti minut muutaman kilsan päähän röntgen-klinikalle. Se oli todella hieno paikka. Vastaanottovirkailija teki paperihommat ja sitten paikalle saapui tärkeän näköinen mies pitkässä lääkärintakissa. Hän tervehti ja pyysi käymään peremmälle. Menimme kuvaushuoneeseen jossa oli seinillä toistakymmentä sertifikaattia ja diplomia kehystettynä.

Olin siis varma, että olin radiologin vastaanotolla. Niinä hetkinä kun olin yksin huoneessa tavailin sertifikaatteja. Hän oli oppinut kuvantamisen ollessaan sairaalassa ohjatussa työssä!!!!  Sen lisäksi hän oli erikseen opiskellut hoitotieteitä oikein yliopistolla. Hoitotieteet oli opiskeltu kahdessa tunnissa!!!! Seinillä oli paljon tärkeän näköisiä sertifikaatteja jotka olivat eri laitteiden käyttökursseja. Kyseinen henkilö ei pystynyt kommunikoimaan englanniksi.
Voimme siis olla tyytyväisiä omien terveydenhuollon ihmisten koulutukseen ja osaamiseen.

Luulen, että tuo Billi (Ei siis Billy) on saanut ohjeet kieliharjoittelusta. En lähde maanantaina etsimään toimistoamme joka on noin 2km päästä asunnosta. Halusin Billin hakevan minut mutta tuo peijjooni ei suostunut tulemaan jos pyydän englanniksi. Homma oli selvä kun sain lauseen hiottua espanjaksi oikein jonka jälkeen hän nauroi ja sanoi, englanniksi, että tottakai tulee hakemaan.