Outoa kun herää melkein itsestään jo puoli seitsemän. Pari pikku juttua auttaa herämään. Vaikka ollaankin isossa kaupungissa, niin täällä on luonto lähelä. Täällä elää puistoissa ja pienissä luonnontilasissa plänteissä villikanoja. Ihan kivan näköisiä luontokappaleita jotka nokkivat alueet puhtaaksi. Muuten mukanvia mutta nilla on se HEMMETIN KUKOT! Eli joka aamu joskus about klo 5 alkaa kukkojen kiekuminen. Tänään oli taas menneet reviirit hieman sekaisin ja siitähän tämä lähikukko kimpaantui ja kertoi sen myös kaverilleen!

Toinen heräämistä helpottava asia on näma security/talkkarit. En tiedä onko heillä joku vuoronvaihto vai mikä mutta joskus kuuden aikaan alkaa kuulua heidän rupattelunsa ulkoa. Hehän ovat siis näitä Haitista karanneita. Haitilaisia on täällä melkoisesti ja kuten arvata saattaa, niin väri ja asema toimivat tunnisteena.

Tuossa näkyy kalterien takana makuuhuoneeni ikkuna. Talon ja raja-aidan välin on kyhätty portti jonka takana olevassa tilassa on tämän meidän talkkarin "mestat". Luulen, että on jonkinmoinen sopimus, että hän/he saa oleskella tuolla alueella talkkari- ja vartiopalvelua vastaan.

Kadulle tilanne ei tietenkään näy vaan sinne on hieno kulissi.

 

Laskevan talouden maasta kun siirtyi tänne, niin tuli hyvä fiilis kun täällä rakennetaan uutta kuten tuossakin aidan takana näkyy.

 

Yksi työmatkalla naurattaneista asioista on ollut paikallispoliisin (Policia Munipal?) käskynjako. Entisenä virkamiehenä muistan, että Suomessa virkamiehillä on ahtaat ja epäsopivat tilat. Hommia pystyy juuri ja juuri tekemään mutta vaikkapa suihkuun saat jonottaa!
Täällä olen nähnyt pari kertaa aamuisen käskynjaon jossa virkamiehet seisovat rivissä ja asennossa. Tilanpuutetta taitaa heidänkin konttorissaan olevan kun katto taitaa olla vain luutnantista ylöspäin.

Tämä kuva on niin aikaisin otettu, että vasta muutama oli tullut paikalle.

 

Eilinen itsenäisyysjuhlinta oli sellaista privaattia meininkiä. Eli ympäri kaupunkia paljon iloisia ihmisiä kokoontuneina erilaisiin tilaisuuksiin. Tänään sitten sotilasparaatit yms. Taitaa olla vähän sellaista uhoamista muille väliamerikan maille näillä kun on ilmeisesti eniten rahaa laitettavissa rautaan kiinni.

Taidan lähteä käppäilemään rantaan kun tuli se hattukin hommattua.