Tervehdys taas pitkän viikon jälkeen. Aikataulut ovat menneet sellaisiksi, ettei oikein jaksa kirjoitella iltaisin. Espanja alkaa arkisin 05.30, 2-tuntia espanjaa ja sitten suihkun kautta hommiin. Kotiin tulee n.18.00 ja sitten kävelylle, iltapalaa ja läksyt. Melkoisen pitkiä päiviä mutta kehitys on ollut uskomattoman nopeaa. Puhe on ollut täysin sivussa. Diili on se, että opiskellaan kielen rakenne ja avataan kieli ja sen jälkeen sanoja joista itse rakennan oikeita lauseita. Ainakin vielä tuntuu hyvältä metodilta. Sanoja tulee koko ajan ja kaupassa, parturissa, taksissa je pystyy jo muodostamaan ihan hyviä simppeleitä lauseita.

 

Viikon tapahtumia

Duunissa kirettä mutta antoisaa. Yhtenä päivänä kaupassa oli jännä juttu. Menin tapani mukaan vakiokassalle mutta nyt tyttö ei luetuttanut tavaroita. Ajattelin, että mitäs kummaa tyttö vaan hymyilee eikä saa suutaan kiinni? No maksoin ostokset ja kiitin. Tyttö jäi hymyilemään ja lähdin kotiin. Vasta kotona tajusin, että hemmetti HAMMASRAUDAT! Hänellä ei ollut enään hammasrautoja. No seuraavana päivänä joku kohteiaisuus nätistä hymystä kuittasi edellisen mokan.

Toinen mukava juttu oli parturissakäynti. Menin tuonne isoon ostariin oikein herrainsalonkii. Siellä hääräsi ensin yksi, sitten kolme ilmeisen kaunista miestä. En oikein osaa tuota arvioida mutta ainakin luulen niin. Jakkara löytyi heti ja ilmeisesti omistaja tuli leikkaamaan. Kosketteli koko ajan korvia, päänahkaa ja niskaa? Kaksi muutakin ukkoa tuli siihen ja keskustelu siirtyi ihooni joka oli ihanan valkoinen?  Siis hemmetti kolme miesparturia ympärillä! No lopputulos oli hyvä ja sitten toiseen tuoliin jossa oli pesu ja jonkun aineen hieronta päänahkaa. Homman hoti noin 17-vuotias Penelope Cruz katsoen koko ajan silmiin ja hymyillen. Tuntui aikas kivalta. Ajattelin, että etpä taida tyttö joutua työtoveriesi ahdistelemaksi vaikka kolmen ukon kanssa hommaa hoidatkin.

 

Kuski oli perjantain poissa joten oli itse hommattava kyyti. Onneksi osaa jo sen verran, ettei ongelmia. Perjantaina töistä poistullessa ajattelin, että nythän on viikonloppu joten otetaan rennosti. Otin sellaisen "coche publicon" joka on vähän niinkuin rähjäinen reittitaksi. Siis kansanauto. Kävelin töistä parisatta metriä isolle avenuelle ja menin taksiin. Herättää ihmetystä kun valkoinen menee moiseen. No sillä pääsin noin puoleenväliin kotimatkaa kun se jäi sellaisen torin laitaan. No menin torille vai mikä kauppapaikka lienee katselemaan hyörinää. Kun se oli nähty otin yksityistaksin ja tulin kotiin.

Kaupassa oli mielenkiintoinen juttu. Olisin ostanut sellaisen mopinkuivausjutun joka laitetaan ämpäriin. Siinä ei ollut koodia. Hyllyssä niitä oli useita kymmeniä. Ei missään koodia. Eivät suostuneet myymään eivätkä hakemaan mistään koodia. Ei ole kassan tai kassavastaavan homma.

Open äiti oli saanut jonkun vakavamman jutun ja on nyt sairaalassa. Ope on sairaalassa hoitamassa äitiään. Illan ja huomisen tunnit siirtyvät pääsiäiseen joka on hyvä koska olisin puutunut tänne yksikseni koko pitkän pääsiäisen. Pääsiäinen täällä on vähän sama juttu kun joulu meille. Nytkin kaupassa ihmiset hyörivät grillausvehkeiden ja puutarhakalusteiden ympärillä. Siellä on kaikenmoisia ranta- ja grillisomisteita joten se pitkän viikonlopun vietto on hengeltään sama meidän joulun kanssa mutta viettotapa erilainen.

Pyykit ja kämppä on pesty. Taidan mennä huomenna tuonne vanhaan keskustaan leikkimään turistia. Sunnuntaisin pitää olla hieman parempaa päällä kun paikallisillakin on. No ei kauheasti päälle kun sääennuste on 31 ja aurinkoa.