Olin shoppailemassa. Tarve oli (kynsi)sakset ja sytskä jolla voi sytyttää kaasulieden polttamatta sormiaan. Sytskä löytyi mutta sakset sitten joskus toisella kerralla.
Ostarilta palatessa tein asian jota olen suunnitellut koko viikon. Latinokulttuurissahan on näitä piirteitä kuten oma joukko. Perhe on tietysti oman joukon kantavin yksikkö ja se on todella vahva asia. Toinen juttu on sitten "me" jonka muodostaa kyläyhteisö tai kortteli tai alue. Täällä se on noin korttelin kokoinen juttu, Meidän korttelissa on tietty oma kapakka tai oikeammin kaksikin ja kolmas kadun "väärällä" puolella. Toinen näistä meidän mestoista on ihan selvästi se ykköspaikka. Kyseinen paikka on sellainen, että se aukeaa joskus puolenpäivän aikaan ja toimii janon sammuttajana ja seurustelupakkana. Aivan upeaa latinomusiikkia kadulle asti. Kapakassa on kaksi erillistä ruokakauppiasta. Toisella on kärry josta hän myy siivuja savustetusta kinkusta. Hemmo vaan kysyy minkälaista palaa ja leikkaa sitten siivun.
Tämä on sitä kulttuuriosaa johon olen tutustunut lukemalla mutta uskon siihen niin paljon, että olen nyt viikon ajan aina ohikävellessä tervehtinyt näitä ihmisiä hymyillen ja kävellyt niin, että varmasti näkevät. Tarkoitus tehdä itsensä tykö kun tässä nyt ollaan se 3- tai pahimmillaan 6-kuukautta.Tänään tilanne repesi ja menin sitten tiskille asti. Tilasin siis ravintelissa sisällä veden ja sainkin huurteisen pullon hintaan 15 pesoa!!!! Isäntä jutteli kanssani enkä usko mokanneeni. Vaihdoin tyhjänpäiväisyyksiä myös yhden asiakkaan kanssa. Kesken rupattelun joku perhe oli lähössä kotoaan ulos. Perheen ehkä 8-vuotias tyttö kuuli ravintolasta ilmeisesti lempibiisinsä soivan. Tyttö juoksi ravintolaan ja alkoi tanssia ja laulaa biisia hyvällä äänellä ja nuotilleen. Mamma tuli hakemaan tyttöä pois emmekä kuuulleet hienoa esitystä loppuun.
Voitte uskoa, että oli upea fiilis kun marssin sieltä ulos.

Pieni ongelma tuossa on se, että en juo olutta. Turpoan jo parista oluesta ja siitä tulee vielä ähky olokin. Oluenjuonti on näköjään tässä kulttuurissa sellainen äijäasia. Siideristä eivät ilmeisesti ole kuulleetkaan. Eiköhän tuohon löydy joku ratkaisu jonka nimi ei varmasti ole Cuba libre.